Lid worden :

 

Fiets je graag en vertoef je liever in gezelschap dan steeds alleen rond te pedaleren? Waarom zou je je dan niet bij ons aansluiten!

 

Je vindt bij ons een grote groep enthoesiaste wielersporters, van jong (tieners) tot minder jong (70+), dames zowel als heren.

 

Wij rijden in 3 groepen, waarbij we de snelheid en de afstand aanpassen aan eenieders kunnen, maar een zekere basisconditie is nodig:

  • Groep 1 rijdt ritten tot 90 km aan een gemiddelde snelheid +30 km/h
  • Groep 2 rijdt ritten van 70 tot 85 km aan een gemiddelde snelheid van max 30 km/h
  • Groep 3 rijdt ritten van 50tot 70 km aan een gemiddelde snelheid tussen 25 en 27 km/h
  • Easy Group, groep waar iedereen kan aandeelnemen aan rustig gezinstempo.

Elke zondag bieden de gidsen in overleg met de groepsverantwoordelijke de groep een gevarieerd parcours aan, waarbij wij zowat gans Zuid Oost-Vlaanderen, het Pajottenland en het Henegouwse Pays des Collines doorfietsen. En jazeker, heel regelmatig zoeken wij ons fietsplezier ook in andere streken van ons landje en daarbuiten! 

Wij maken er een punt van om ons als groep gedisciplineerd te gedragen in het verkeer en 'Samen uit, samen thuis' is zowat ons motto.

Maand Maart is een inrij maand, zodat deze die in de winter niet teveel gesport hebben, de kans krijgen zich aan te passen aan het groepniveau.

 

Nieuwkomers

Het bestuur laat toe dat nieuwkomers  die de intentie hebben zich te laten aansluiten maximaal 2 maal kunnen deelnemen aan de officiële ritten vooraleer zich als lid in te schrijven en nemen deel op eigen risico.

Ook nieuwkomers dienen zich te houden aan het clubreglement en nemen deel op eigen risico.

Zij dienen zich in te schrijven op de deelnemerslijst met naam, adres en handtekening.

Wij rijden in een kwaliteitsvol en modern ogend koerstenue. Het basis kledijpakket voor een startend lid omvat 4 kledingstukken, waarvoor je zelf bij je inschrijving 175,- euro bijdraagt (*). De rest van de kostprijs wordt gesponsord. Het basispakket bestaat uit (*): koerstrui korte mouw, koerstrui lange mouw, windvest mouwloos, korte koersbroek.  (*) De samenstelling van het basispakket zowel als de ledenbijdrage voor dit pakket kunnen jaarlijks herzien worden. 

Als lid kan je aan interessante voorwaarden ook andere koerskledij aanschaffen, vb: lange broek, mouw- en beenstukken...

Lidgeld

Vanaf dit jaar bestaat het lidmaatschap van Heghe Sportief uit 2 delen:

- het lidmaatschap van de club 30€

- en het verplichte lidmaatschap van de Vlaamse Wielrijdersbond 2023(VWB). 40€

   gezinsleden zijn mee verzekerd binnen de vwb voor fietsen en wandelacticiteiten-

www.heghesportief.be/news/inschrijvingen-en-lidgeld-2014/ Inschrijvingen en lidgeld 2014 Verzekering

Elk lid dient zich te verzekeren bij de VWB en volgt voor de verzekering de modaliteiten van de wielerfederatie.

Ieder lid dient zich zelf persoonlijk in verbinding stellen met de VWB ingeval van schade of ongeval . Het dagelijks bestuur dient hiervan wel op de hoogte te worden gesteld. Leden zonder internetverbinding of die nadere inlichtingen wensen te krijgen betreffende de aansluiting bij de VWB of voor de afhandeling van een schadedossier kunnen zich in verbinding stellen met Wim .

Voor alle details : www.vwb.be/page/view/58/Verzekering

Volgwagen

De club zorgt in de mate van het mogelijke voor een volgwagen. Fietsers kunnen in geval van nood  plaats nemen in de volgwagen.

Wanneer een volgwagen aanwezig is blijft deze achter de laatste fietser .

De toekenning van de volgwagen wordt beslist door de aanwezige bestuursleden of de groepsverantwoordelijke in overleg met de wegkapitein.  

Ga vast ook eens kijken bij 'Activiteiten' of sluit je aan bij onze facebookgroep Heghe Sportief voor meer informatie over ons doen en laten.

Of kom gerust op zondagvoormiddag eens samen met ons meerijden om te ervaren wat rijden in onze groep betekent.

Wens je meer info of heb je interesse om je bij ons aan te sluiten?  1 adres:  HegheSporti@gmail.com   of spreek gerust een clublid aan.

Hieronder vinden jullie het inschrijvingsformulier voor de nieuwe leden . 

Door dit in te dienen verklaart u zich als nieuw lid akkoord met de volgende clausule :
-    Ik neem deel op eigen risico.
-    Ik zal een lidmaatschap bij de VWB aanvragen via WTC HEGHE SPORTIEF ASPELARE ( zie : www.vwb.be/ ) 

 

Inschrijvingsformulier Nieuwe Leden