Speciale activiteiten

Naast de 'gewone' zondagse fietsuitstappen zijn er elk jaar een aantal bijzondere evenementen.

  

 

Op 1 mei gaan we de eerste keer met de groepen 1 en 2  de kaap van de 100km voorbij. Groep 3 gaat richting de 95km. 

Tijdens het hemelvaartsweekend maken we gewoonlijk een meerdaagse uitstap. Zo deden we al bijna gans ons landje en zelfs de buurlanden aan . We maken telkens een erezaak van het parcours, het logement en de maaltijden. 

 

 

Met kermis Aspelare (in juni) wordt ook op zaterdag gereden. Samen met één van onze sponsors (Firma Paul De Smet) maken we er die dag iets speciaals van. Daarbij hoort ook een hapje en drankje aangeboden door de club.

 

Tijdens het grote verlof wagen we ons nu en dan aan een echte fietsvakantie tot ver buiten onze contreien (Lourdes, Châtel, Oostenrijk, Mont Ventoux,...). Dergelijke uitstappen vragen evenwel een zeer grondige voorbereiding en kunnen daarom niet jaarlijks worden georganiseerd. De laatste jaren verkenden wij de Moezelstreek en het Sauerland, in samenwerking met 'De Vrienden van de Fiets'. En de samenwerking gaat nog ruimer: in 2011 trok een verkennersteam naar de Vogezen met de vrienden van MFC De Keij. In 2012 beklommen we samen met dezelfde kompanie de Galibier, Croix de Fer, Alpe d'Huez, Télégraphe en de 'die-hards' sloten de 4-daagse af met de Vaujany cyclosportieve. In 2013 stond opnieuw de Moezelstreek op het menu, maar rond Pinksteren vond je ons ook al een weekje op Mallorca.

 

15 augustus is de hoogdag van onze club. We organiseren een speciale rit of activiteit. Augustus is ook de maand dat we nogal eens wat beroemde hellingen in de Ardennen durven opzoeken.

 

Eind oktober sluiten we het officieel gedeelte van het seizoen af. De echte sportievelingen blijven de periode van november tot februari 's zondags actief doorfietsen. Wij starten dan om 9 uur voor een tochtje van 65 tot 70 km.

Ook tijdens de wintermaanden zitten we niet stil: we gaan spinnen, op de piste rijden, ....  En dan is er einde januari - begin februari ook nog onze jaarlijkse Frisse Neuzen Wandeling, steevast een leuke bedoening met een 8-tal kilometer stap-plezier en een gesmaakte bevoorrading onderweg!