Een geslaagd pinksterweekend

25-05-2015 20:37

We hebben ons geamuseerd dit weekend! 
- Op zondag piloteerde Eddy onze groep 2 doorheen de Zwalmstreek. Een vroege start, wat meer kilometers en een gastronomisch parcours. Het menu was pittig gekruid met een paar secteurs pavé en wat RvV-hellingen, waaronder de Muur. En kijk, de reactie van Luc zegt genoeg:

"De rit van Eddy in het kort: fantastisch!
Bij onze stop op de muur werd er spontaan 'geplasjt' en gezongen ter ere van onzen Eddy. Eddy had zowaar gekoelde drankjes voorzien als ge-apprecieerde attentie op de muur.

Parcours was fantastisch stukje Vlaamse Ardennen inclusief kasseistroken, hellingen én fluiten. De groep was dan ook unaniem dik content met deze speciale rit. Gevolg: op een paar man na iedereen binnen in de Paling voor een gezellige 'après' "


En vandaag, pinkstermaandag, verkenden 10 dapperen en hun directeur sportif le Nord, in een verkenningsrit die een heruitgave was van de Klaver 4 rit van 1988. Het weer zat ons mee. Een aangename fietstemperatuur en droog. Enkel de wind zat zowat constant tegen te wringen, en zeker het parcours op Franse bodem werd door de wind extra lastig gemaakt. En jazeker, net zoals toendertijds, gingen we eens goed dokkeren op de pavés van de secteur 6 Cysoing à Bourghelles, ofte de Pavé Gilbert Duclos-Lasalle. Middagmaal op een terrasje op de Doornikse markt. En dan, na de noen, de beklimming van de Mont-Saint-Aubert en van de gevreesde Col de la Croix Jubaru. Daar moest vaneigens een foto genomen worden (waarvoor dank aan de sportdirecteur en gelegenheidsfotograaf, Eddy D) Na een ommetje via Celles (Danny wou wat extra kilometers inlassen), konden we onze tanden in de côte de la Taillette zetten. We zijn met zijn allen goed in Aspelare geland, de ene al frisser dan de andere, maar alleman kon den après goed smaken. Er restte alleen de vraag: "We hebben deze rit nu verkend. wanneer gaan we ze nu rijden?" Tja...


  op weg naar het zuiden, naar ... le Nord

   Directeur sportif (voor internationale ritten)

 Col de la Croix Jubaru, 25 mei 2015

Col de la Croix Jubaru, 15 mei 1988