Voordracht 'Eeuwig rijdt de Ronde!' - vrijdag 29 november 20u

12-11-2013 20:42

EEUWIG RIJDT DE RONDE !

 

Vrijdag 29 november 2013 : 20 u

 

Beste leden, vrienden,

 

Graag nodigen we jullie uit op de voordracht over de geschiedenis van de Ronde van Vlaanderen.

 

Honderd jaar Ronde van Vlaanderen ligt achter ons en we hebben het geweten. Zelfzeker fietst de Ronde zijn tweede eeuw binnen.

 

In  Eeuwig Rijdt de Ronde!  gaat Geert Vandenbon in vogelvlucht door de geschiedenis van 's werelds mooiste wielerwedstrijd ter wereld: van de fascinerende beginjaren vroeg in de 20ste eeuw tot de new-look Ronde van vandaag. Het is een rijk geïllustreerd exposé over de geschiedenis van Vlaanderens Mooiste. Soms ontroerend, vaak grappig, steeds pittig.

 

Met veel foto's, enkele beeldfragmenten, sappige anekdotes over helden en verliezers, cijfers en weetjes, … brengt hij een stevig verhaal over 'onze' eigenste Ronde waar Vlaanderen gek van loopt. Gekruid met enkele bijzondere verhalen uit de buik van de Ronde graaft hij naar de ziel van de Ronde. Hij neemt de evolutie van het parcours onder de loupe, verklaart de wijzigingen in start- en aankomststeden en overloopt de belangrijkste hellingen en kasseistroken.

 

Geert spreekt met kennis van zaken. Hij werkte 23 jaar voor de organisatie van de Ronde, is medestichter-beheerder van het Centrum Ronde van Vlaanderen, uitgever van wielerboeken en co-auteur van 100 x De Ronde en 100 Jaar Ronde van Vlaanderen. 

 

“Davidsfondsafdeling Aspelare-Nederhasselt” hoopt in samenwerking met “Wielerclub Heghe Sportief” jullie te mogen verwelkomen  op deze boeiende voorstelling. Deze gaat door in de kantine van “De Paling”, Geraardsbergsesteenweg 297, 9404 Aspelare.

 

Deelname in de kosten : Leden : 4.00 €                           Deuren : 19.30 u

                                                 Niet-leden : 5.00 €

Tot dan,

 

Bestuur Davidsfonds Aspelare-Nederhasselt

                       Bestuur Wielerclub Heghe Sportief