Feiten en cijfers van het seizoen 2011

08-10-2011 21:53

Terwijl we aan de voorbereiding bezig zijn van het seizoen 2012, blikken we even terug op de feiten en cijfers van het voorbije zomerseizoen.

We reden 34 officiële ritten voor het regelmatigheidscriterium, de zogenaamde 'kruisjes'.

Gemiddeld namen wij met 44 fietsers deel aan onze uitstappen.

De beste jaarprestatie leverden wij op 10 april toen de 3 groepen samen met 72 'coureurs' op pad waren!

Gemiddeld aantal deelnemers per maand (dus telkens over 4 tot 6 ritten):

 

 

Naar jaarlijkse gewoonte begonnen we in maart en april met veel enthoesiasme aan ons seizoen. We waren dan elke week met een pak volk op weg. Vanaf de maand mei kregen we concurrentie van communie- en andere feesten en werden de groepen iets kleiner. Juni was geen denderende maand qua weersomstandigheden: denk maar aan de verwaterde kermisrit naar Damme. Ons maandgemiddelde nam een duik gelijk de koers van een bankaandeel. In de spirit van de Tour leverden wij een mooie remonte in juli, niettegenstaande de vakantieperiode. Augustus was dan weer de soberste maand dit jaar, het kwakkelweer speelde ons op zondagochtend - zo rond 8u - meermaals parten.

Met zijn allen legden wij ruw geschat zo'n 110.000 kilometer af. Bijna 3 keer de wereld rond. Volgens deskundigen zouden wij daarbij niet minder dan 40 fietskettingen versleten hebben!

We hebben 3 kampioenen met de meeste aanwezigheden: Geert De Pauw, Dirk Masfranx en Ronny Schokkaert. Zij reden elk alle 34 ritten mee. Proficiat!

Ge-eindigd op een half wiel van dit drietal en dus zeker een eervolle vermelding waard: Herman Meersschaert (33 ritten), Sonja Vermeylen (31 ritten) en Martin De Coster (30 ritten). Bravo!  

De leden vinden de eindstand van het regelmatigheidsklassement in de Ledenpagina's.