Een memorabele 15e augustus, 'na den noen'

17-08-2014 16:08

Een memorable '15 augustus'. Voor de eerste keer in de geschiedenis zag het er ernaar uit dat de geplande fietsrit 'na den noen' niet zou doorgaan, of beter gezegd: in het water zou vallen. Slechts 18 dapperen van de groepen 1 en 2 kwamen opdagen. Maar 25 minuten wachten op een opklaring was toch de moeite want we startten toch en reden de rit helemaal tot in Cordes over een totale afstand van 102 kilometer. We hadden meestal een mooi zonnetje op ons bolletje, maar - 't was te peinzen - ook 2 straffe onweersvlagen, een 1e maal in Buissenal - we werden al vanaf Arc-Ainières opgejaagd door een paar zware onweders - en later, als verwelkoming aan de finish, op het grondgebied van Idegem (en enkel daar). Ook Groep 3, pas om 14 in het zonnetje gestart en quasi voltallig aanwezig, kreeg een paar keer de gelegenheid om de regenvestjes aan te passen. Aan elkeen zijn plezier, nietwaar!

Aha, en ook de barbecue mocht er best wezen: 138 eters die genoten van een lekkere BBQ. En kijk, om onze dag af te sluiten hadden we een geïmproviseerde youtube-ambiance. Het was 'een kot in de nacht' toen we de deur van de zaal achter ons dichttrokken. Yep, een memorabele 15 augustus!


Voilà, proficiat aan alle flandriens die 'het paar regendrupkes' trotseerden! Dank aan alle barbecue-genodigden om te komen eten! De zaal was goed gevuld! Dat hebben wij graag! Dank aan onze verre en dichtbije 'special guests': onze gidsen uit Riemst en Retie/Arendonk, en de collega's Pyrénéens vanuit het verre Groot-Haaltert (en omliggende). En dan nog een merci aan iedereen die een handje heeft toegestoken om de ritten, de barbecue en de youtube-ambiance tot eenieders voldoening en amusement te laten slagen. Moeilijk hierbij namen te noemen uit vrees iemand te vergeten, maar als u zich hierin herkent, dan is het applaus zeer zeker ook voor u bedoeld! Dank u!