Condé, Strépy, Mont St-Aubert, Opaalkust en Ardennen

20-02-2015 22:27

Condé, Strépy, Mont St-Aubert, Opaalkust en Ardennen: dit zijn jullie keuzes. In bijlage alle resultaten van de ledenpoll. enquete 2015-01 resultaten.docx


Toelichting bij de selectie:

We hebben de ritten geselecteerd die het meest frequent als nummer 1 uit de bus kwamen. Puur op het totaal aantal punten gebaseerd worden de voorkeuren nogal sterk genivelleerd, en is bijna alles even goed. Maar er zijn wel serieuze verschillen als je naar het aantal eerste plaatsen kijkt.

Zowat de helft van de respondenten zijn typische groep 1-rijders, de andere zijn groep 2 (en straffe) 3 rijders. Er is een verschil in de stemmen van deze groepen, en we willen elke groep net datgene bieden die hen het meeste ligt. Bijvoorbeeld zijn er vanuit de G1-groep 9 stemmen voor de Ardennen op nummer 1, voor de G2/3-groep is dat amper 3 (+ 1 kandidaat-lid)

Opaalkust krijgt 7 voorkeurstemmen vanuit G2/3 en 3 vanuit G1. Ardennen haalt in totaal 13 maal een eerste plaats en is bij de ritten 'op verplaatsing' de absolute topper qua eerste plaatsen.

Het Westvlaams Heuvelland, ook mooi, krijgt vanuit G2/3  4 keer eerste, en vanuit G1 slechts 2 keer, in totaal dus 6 maal op 1. Dat is een stuk minder dan de 10 van Opaalkust of de 13 van Ardennen. Onbekend is onbemind zeker? En dat geldt ook voor de Tiérache streek.

We denken er wel aan om de ritten op verschillende data te organiseren, zodat iedereen aan elke rit kan deelnemen, maar de afstand en snelheid zullen dan waarschijnlijk degene zijn van de groep die er de meeste voorkeur aan gaf, zodanig dat we geen dubbel aantal parcours/gidsen moeten mobiliseren.