24 mei In en rond Nederzwalm

17-05-2015 18:55

RIT IN EN ROND NEDERZWALM OP ZONDAG 24-05-2015 - AANVANGSUUR 8U

Op zondag 24-05 rijden we onze 2e rit "In en rond Nederzwalm", lichtjes VPC-getint waaraan een snuifje RVV en PR is aan toegevoegd. (*)

(VPC: Van Peteghem Classic, RVV: Ronde van Vlaanderen, PR: Paris-Roubaix)

Ingevolge wegenwerken in Heldergem is  een lichte parcourswijziging noodzakelijk: we zetten aan via Sint-Antelinks en Woubrechtegem om dan rechts door te steken naar Aaigem en zo opnieuw op het voorziene parcours te komen via Borsbeke. Na amper 21 km rijden biedt secteur pavé 5 zich aan, kasseistrook v ongeveer 400 meter lang. Deze kasseistrook ligt er voortreffelijk bij. 

 

Via Oosterzele gaat onze rit verder richting Balegem waar we op kilometer 26, geconfronteerd worden met secteur pavé 4, kasseistrook van 700 meter. Deze strook ligt er veel slechter bij dan voorgaande, raad iedereen aan uw voorganger enkele meters voor u te laten rijden, alsook in het midden van de weg te rijden. Wie zich rechts of links begeeft, riskeert er miserie te gaan zoeken...


Zeer snel erna krijgen we  secteur pavé 3, beter gekend als de "Lippenhovestraat", kasseistrook in zeer goede staat. We draaien al na 600 meter linksweg naar Dikkele, om verder via Munkzwalm - Gavere - Beerlegem ons te begeven naar het lastigste gedeelte van de rit, Sint-Maria-Latem. In deze strook raad ik de kopmannen aan het tempo te minderen, gezien het pittig karakter tussen km 35 en 45. Aan het eind van dit lastig gedeelte bevindt zich trouwens secteur pavé 2, door iedereen gekend als de kassei van Mater, ongeveer 1 km lang, lastig maar toch goed berijdbaar. Maak gebruik van het 'zepje'! Voilà, deel 1 zit er op!


Vanaf de bouwerij Roman zijn we verplicht een drietal km steenweg te doen, en op het grondgebied Zegelsem draaien we rechts omhoog richting Brakel, en beginnen er aan een lang venijnig stuk vals plat. Doseren is hier de boodschap - ook de kopmannen! Verder op ons parcours richting Brakel moeten we nog een paar keer klimmen alvorens koers te zetten naar Geraardsbergen.

Bij het binnenrijden van de Mattetaartenstad, nemen we de Guilleminlaan, om dan op een bepaald moment links af te slaan richting "Vesten". Hier begint secteur pavé 1 "De Muur" , wereldwijd gekend! Ingevolge wegenwerken in Geraardsbergen, mag onze volgwagen NIET MEE OPDRAAIEN AAN DE VESTEN, en moet hij helemaal de Guilleminlaan oprijden, om zo naar de Muur te rijden.

Aan de kapelmuur is een korte stop voorzien voor een drankje, en hier zullen we in groep over de intensiteit, alsook over het resterend parcours beslissen. Bij mijn verkenning van de rit had ik hier ongeveer 75 km op de teller staan.


Verder wens ik nog te melden dat - aangezien ook leden van onze overige groepen mogen/kunnen
meerijden - deze rit zal gereden worden aan het tempo van groep 2.


Indien het zondagochtend regent, GAAT DEZE RIT NIET DOOR.  We moeten als club geen overbodige risico's nemen, want dit parcours is bij regen, redelijk gevaarlijk. Als plan B kunnen we dan een reeds eerder uitgestelde rit naar Silly rijden, vertrekkend om 8u30.

Mvg

Eddy D.